HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ DİL EĞİTİMİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Duyurular

Duyurular

2016/2017​ Öğretim Yılı Dyned Başvuruları Sona Ermiştir. Başvurular sona erdiğinde bilgilendirme maili atılacaktır Web sitemizden gerekli duyurular yayınlanacaktır, takip edebilirsiniz.
1) Eğitime başlayıp senenin ortasında bırakırsam seneye tekrar başlıyabilirmiyim?
Hacettepe Üniversitesi her kişi icin bir defalık eğitim hakkı tanıyor. Üniversitemiz tüm mensup ve öğrencileri için sınırlı sayıda lisans satın aldı. Kişi mazereti sebebi ile devam edemeyecekse doğru olan kaydını hemen iptal edip (dersler başladıktan sonraki ilk 6 hafta içinde) hakkını seneye ya da bir sonraki sene kullanması. Eger kaydını iptal etmeyip kendi hakkını kullanmazsa, daha sonra başkası için ayrılmış hakkı kullanamaz.

2) Kaydımı yaptırdım, şifremi nasıl öğreneceğim?
Şifre ve program hakkında katıldığınız ilk yüz yüze eğitimde bilgilendirileceksiniz.

3) Bu programa katılmam zorunlu mu?
Hazırlıkta İngilizce eğitim gören öğrenciler dışında bir zorunluluğu yoktur.

4) Hacettepe Üniversitesi mezunuyum, fakat şu an farklı üniversite öğrencisiyim Bildil programınıza katılmam mümkün mü?
Programdan sadece şu an Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olanlar ile akademik ve idari personel faydalanabilecektir.

5) Son sınıf öğrencisiyim bu programdan başarısız olursam mezuniyetimi etkiler mi?
Hayır, etkilemez.

6) Hazırlıkta bu programa neden katılıyorum?
Eğitiminize destek olup, sizlere İngilizce öğrenmeniz konusunda kolaylık sağlayacak bir program olduğu için. Ayrıca bu programda başarılı olursanız geçme notunuza eklenecek ek puan alacaksınız.

7) Almanca-Fransızca eğitimi görüyorum neden bize böyle bir program açılmadı?
Bu arkadaşlar hazırlık sınıfını geçip 1. sınıfa başladıklarında bu eğitimden faydalanabilecekler.

8) Ben programda çalışırken danışmanım beni takip edecek mi?
Evet.

9) Programa bilgisayar üzerinden günlük kaç saat girmek zorumdayım?
Günde bir saat etkin bir çalışma yeterlidir. (Toplam bir saat; 2x30 dk; 3x20dk olabilir.)

10) Programa bilgisayar üzerinden günde en fazla kaç saat girebilirim?
Dilediğiniz kadar.

11) Programa kayıt olurken arkadaşlarımla aynı anda kayıt yaptırdım fakat neden benim sınıfım arkadaşlarımdan ayrı?
Sınıflar bölüm, birim gözönünde bulundurularak hazırlanmıştır.

12) Programı yüklemek için Bildil koordinatörlüğünden DVD alırken neden kimlik veriyorum?
Program DVD’leri sınırlı sayıdadır, 8000 öğrencinin kurulumunu kolaylaştırmak için böyle bir yol izlenmiştir.

13) Program DVD’sini yüklerken problem çıkıyor, sorun nedir?
Program kurulumuyla ilgili, DVD ile birlikte bir kılavuz çıkıyor. Bu kılavuzu OKUYUN. Burada adım adım kurulum anlatılıyor. Ayrıca web sitemizde kurulum başlığı altında resimli anlatım mevcuttur, faydalanabilirsiniz.

14)Ne zaman çalışmaya başlayabilirim?
İlk yüzyüze eğitime katıldıktan sonra.

15) Eğitim ne kadar sürecek?
Toplam 360 gün. Ayrıca her hafta bir gün hocalar eşliğinde bir saat yüzyüze eğitim olacaktır.

16)Eğitimlere katılmak zorunda mıyım?
Özellikle başlangıçtaki ilk 3-4 eğitime mutlaka katılmanızı öneririz. Sonrasında yüzyüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz.

17)Eğitim günü mazeretim varsa ne yapmalıyım?
Eğitmen hocanızla görüşerek telafi imkanınız varsa değerlendirebilirsiniz.

18)Eğitim sonunda sınav yapılacak mı?
Evet.

19)Bir yıllık eğitim sonunda hangi seviyede olacağız?
Eğer her gün bir saat çalışır ve çalışma etkinlik seviyenizi (derste anlatılacak) +6 ve üzerinde tutarsanız 1 yıl sonunda hiç İngilizce bilmiyorsanız bile Toefl sınavını geçecek düzeyde olursunuz.

20)Listelerde ismim yok ne yapmalıyım?
Bildil birimleriyle irtibat kurabilirsiniz.
Sıhhiye Kampüsü Tıp Fakültesi BİLDİL Proje Koordinatörlüğü --- 0 (312) 305 35 36.
Beytepe Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu BİLDİL Proje Koordinatörlüğü --- 0 (312) 297 80 92 / 0 (312) 297 64 96

21)Eğitim günümü değiştirebilir miyim?
Geçerli sebebiniz varsa eğitmen hocalarınızdan talepte bulunabilirsiniz.

22) Sertifikanın geçerliliği nedir?
Bu sertifika Hacetepe Üniversitesi sertifikasıdır.

23)Bu eğitim ücretli mi?
Kişisel olarak alınmak istenirse yaklaşık 3000 TL olan bu eğitim, Hacettepe Üniversitesi öğrenci ve mensuplarına ÜCRETSİZDİR.

24) Eğitimi benim isim ve şifremle oğlum da kullanabilir mi?
DynEd sisteminde sizin görmediğiniz bir yapay zeka arka planda işlemektedir. Herkesin İngilizce seviyesi ya da öğrenme hızı farklı olduğundan, aynı kullanıcı adıyla iki farklı kişi sistemi kullanırsa bu yapay zeka tarafından hemen fark edilip o kişinin eğitim hakkı iptal edilir.

25) Programı bilgisayarımdan tamamen nasıl silebilirim?

Windows 7 için
Bilgisayarım/C:/Program Files/DynEd klasörünü ve
Bilgisayarım/C:/Program Data/DynEd klasörünü silin. (Program Data klasörü gizli klasördür)

Windows XP için
Bilgisayarım/C:/Program Files/DynEd klasörünü ve
Bilgisayarım/C:/Documents and Settings/All Users/Application Data/DynEd klasörünü silin. (Application Data klasörü gizli klasördür)

Son olarak başlat menüsü ve masaüstünde bulunan DynEd ile ilgili ksayol ve klasörleri silin.
Eğitim alan kişiler hergün bir saat bilgisayar üzerinde kurulu olan DynEd yazılımından kendileri çalışacak ve haftada bir saat yüz yüze eğitim alacaklardır.

DynEd İngilizce dil eğitiminde öğrencilerin günde bir saat ve bir yılda toplam 360 saat bilgisayar başında bilgisyarlarına yüklü Dyned yazılımı üzerinden çalışması beklenmektedir.

Bu eğitim dinamik bir eğitimdir; kişinin öğrenme hızına göre farklı kişilerde farklı hızda ilerler (arkada çalışan yapay zeka nedeniyle).

Eğiticiler ile yapılacak eğitim yüz yüze haftada bir saat olacaktır.